contact |
  • Home
  • Trefwoorden
  • Sitemap
  • Print
  • verkleinvergroot

Cursuscentrum

VORMING
VRIJETIJDSBESTEDING
ONTMOETINGSKANSEN
voor volwassenen die overdag vrije tijd hebben 
 

Het aanbod bestaat uit cursussen, uitstappen en een meerdaagse reis of citytrip.

De cursussennemen het grootste deel van het aanbod in: cursussen fotografie, rondom ons, talen, natuurbeleving, koken, creatieve cursussen, computer-, denksport-, feelgood-, en recreatieve sportcursussen.
De cursussen zijn gratis. Voor sommige cursussen wordt een bijdrage gevraagd, bijvoorbeeld voor de huur van de computerklas, zwembeurten, … Cursisten van buiten de gemeente betalen 10 euro administratieve kosten per cursus. 

De lesgevers zijn vrijwilligers. Het zijn mensen die de kennis en vaardigheden die zij bezitten, willen delen met anderen. Zij hebben niet noodzakelijk een onderwijsdiploma. 

Ongeveer eenmaal per maand organiseren wij een uitstap,zoals begeleide stadsbezoeken, bezoeken aan tentoonstellingen, fabrieksbezoeken, … 

Jaarlijks staat er een citytrip of een meerdaagse reisop het programma. Onze troeven: gidsen die de bestemming goed kennen en de reizen perfect voorbereiden, gevulde maar haalbare dagprogramma’s en veel achtergrondinformatie.   

Iedereen is welkom: werklozen, huismoeders, huisvaders, werkenden met vrije tijd, gepensioneerden, mensen van buiten Heist-op-den-Berg, jongeren, ouderen, …

De cursussen, uitstappen en reizen bieden niet alleen de mogelijkheid tot creatieve en zinvolle vrijetijdsbesteding maar geven ook de kans om sociale contacten te leggen en nieuwe vriendschappen te smeden.