contact |
  • Home
  • Trefwoorden
  • Sitemap
  • Print
  • verkleinvergroot

Remouchamps, grotten en wandeling Ninglinspo
 

In de voormiddag staat een geleid bezoek aan de grotten van Remouchamps op het programma. De grot wordt te voet bezocht over een afstand van 800 meter door spectaculaire zalen en galerijen. De terugkeer gebeurt met een bootje over een afstand van 700 meter, ineens goed voor de langste ondergrondse boottocht ter wereld.
In de namiddag zijn er twee mogelijkheden. Ofwel doe je de wandeling van de
Ninglinspo of wel bezoek je het kasteel van Avouerie in Anthisnes.

Keuze 1: wandeling
De wandeling langs de Ninglinspo (een riviertje) is een prachtige wandeling met veel klimmen en dalen, soms steek je de rivier over via kleine houten bruggetjes maar ook via (gladde) stapstenen! De gidsen voorzien daarvoor ‘touwen’ om het oversteken te vergemakkelijken/veiliger te maken, zeker bij hoger water.
De Ninglinspo heeft een bijzonder steile helling: meer dan 200 meter niveauverschil op een lengte van 2.500 m. Voor de geoefende wandelaar dus!
Onderweg is het de hele tijd genieten van dit prachtige stukje natuur.
De uniek en wilde site is een beschermd landschap sinds 1949.

Keuze 2:
Een geleid bezoek aan het Kasteel van Avouerie in Anthisnes waar ook een bier– en peketmuseum (Luikse specialiteit) is gevestigd. Het museum is in de twaalfde-eeuwse donjon gevestigd. De kelders zijn ingericht als bierkelders. We degusteren het plaatselijke bier ‘de Cervoise’.

datum: donderdag 1 juni 2017
vertrek: 8 uur parking Cultuurcentrum
thuis: 20 uur
prijs: keuze 1: 37 euro (7,40 euro met vrijetijdskaart) - inbegrepen: bus, gidsen, koffie, grotten, pannenkoek
keuze 2: 43 euro (8,60 euro met vrijetijdskaart) - inbegrepen bus, gidsen, koffie, grotten, inkom kasteel, degustatie en pannenkoek
inschrijven van dinsdag 18 april 2017 tot de bus volzet

Inschrijven kan via de webshop, ter plaatse of telefonisch.